Miksi Stoppareihin

Lähihoito on vaativan tason kuntouttavaa laitoshoitoa nuorille, joilla on vaikeita päihde- ja mielenterveysongelmia. Tarjoamme lähihoitoa Haminassa.

Stoppari Haminan kodinomainen lähihoito-osasto tarjoaa huostaan otetuille nuorille vaativan tason kuntouttavaa laitoshoitoa päihde- ja mielenterveysongelmiin.

Nuorella voi olla ongelmallista päihteiden käyttöä, päihteiden käytön vuoksi vahvistuvia psyykkisiä oireita tai samanaikaisesti päihteiden väärinkäyttöä sekä mielenterveyden häiriö.

Nuori saa tukea ja ammatillista apua päihteiden käytöstä vieroittautumiseen sekä päihdeongelman käsittelyyn. Hoito suunnitellaan yksilöllisesti, ja se etenee vaiheittain nuoren kuntoutuessa.

Lähihoidossa toimitaan ja ollaan yhdessä muiden nuorten kanssa, joten vertaistuki ja yhteisöllisyys ovat osa hoitoa. Nuorella on aina käytettävissä työntekijä, jonka kanssa voi jutella ja pohtia omia asioita.

Lähihoito-osastolle voi tulla myös suoraan ilman pysäytys- ja arviointihoitojaksoa. Hoidon kesto on tyypillisesti kolmesta kuukaudesta eteenpäin.

Lue lisää

Katso myös